Fraser Island

Vandaag vroeg uit de veren op Rainbow Beach, want een grote 4WD bus haalt ons op om Fraser Island te bezoeken. Fraser is het grootste natuurlijke zandeiland ter wereld met regenwouden, meren en beekjes. Dit enorme eiland is alleen toegankelijk voor vierwiel-aangedreven voertuigen. Wij nemen de ferry vanaf Inskip Point en crossen dan over Seventy-Five Mile Beach.

Op het eiland komen vele Dingo’s voor, dit zijn wilde honden die er heel lief uit zien, maar dat absoluut niet zijn. Oppassen dus, en Rinske niet alleen laten. Onze gids Kevin crosst ons vakkundig over het strand en door de bossen. We genieten van vele (jumping) humpback whales, het wrak van de Maheno,  Eli Creek, de rode tinten bij The Pinnacles en het prachtige (koude) water van Lane MacKenzie.

En het kan nog mooier… want tijdens de tour krijgen we een ‘verkooppraatje’ van een leuke jonge piloot, hahaha. Of er liefhebbers zijn voor een zogenaamde Joy Flight. En… wij kunnen het niet laten 🙂

Fraser van bovenaf! Wat nog veel mooier was, maar helaas niet goed op beeld vastgelegd, is dat we boven de walvissen vlogen. Zulke grootste beesten. Dit vergeten we nooit meer!