βœ… Whitsunday Islands | Sailing Prima

Wij melden ons op maandag begin van de middag op een van de vele pieren in een van de vele havens van Airlie. Tot en met woensdag zijn wij met het zeiljacht de β€˜Prima’ op pad tussen de Pinkstereilanden. Hiermee is #1 op onze Bucket list Australia voltooid!

Er staat voldoende wind voor de genua en het grootzeil. Met een max van 8.1 knopen zeilen wij over het schitterende heldere blauwe water tussen de eilanden van de Whitsundays door.

Wij zijn deze zeiltocht met 9 opstappers, onze hostes Bec en onze schipper Crossy. We hebben allemaal een eigen kamer in de boot gekregen. We worden compleet in de watten gelegd. Krijgen heerlijk te eten en de afwas wordt voor ons gedaan πŸ™‚ zalig zo’n verzorgde reis in een prachtige omgeving.

Regelmatig worden wij getrakteerd op lekkere hapjes en ook moeder natuur geeft ons van alles… vele walvissen, roofvogels, manta ray en met het snorkelen nog veel meer…

ook β€˜s nachts is het weer op en top genieten van die prachtige sterrenhemel. Robbert heeft er wel een paar Sand flies jeukplekken aan overgehouden. Het resultaat is fenomenaal.