Palm Cove | Kayakken

Wij zijn vanochtend in het donker vertrokken uit Port Douglas, want om 7 uur vertrekt onze zee-kayak-tour vanuit Palm Cove, en dat is zeker 45 min rijden.

Precies op tijd melden wij ons op de Esplanade en krijgen we de nodige spullen. Dan is het tijd de oceaan te bedwingen. Er staat een pittige wind met flinke golfslag. Rinske en Robbert delen de kayak, Martine zit met ‘local’ Ron in een bootje.

We peddelen eerst een half uur flink tegen de wind in om het onszelf daarna weer makkelijker te maken wind mee en langs de mangrove bossen. Op het eiland voor de kust houden we een korte break en maakt Rinske haar ‘eigen koraal’ van allerlei prachtige schelpen en gestorven koraal. Het strand ligt er vol mee.

Dan is het nog een flink stuk peddelen terug naar de kust. Rinske peddelt best aardig mee, maar Robbert heeft behoorlijk wat werk moeten verzetten om de groep bij te houden.

Naar mate we dichter bij de kust komen begint er ook weer een behoorlijke golf te komen. Deze proberen we dan ook te ‘surfen’ met de kayak, maar Martine houdt het daarbij niet droog en krijgt de onderkant van de kayak te zien 😉